Laminaat vloerverwarming

Vloerverwarming en laminaat: de ideale combinatie.

Vloerverwarming in combinatie met laminaat is altijd al een van de best verkochte combinaties geweest binnen het vloerverwarmingssegment en zal dat zo nog een tijdje blijven ook. Niet enkel biedt laminaat al dat warme en zachte gevoel maar daar nog eens een vloerverwarming bovenop, is helemaal het toppunt van gezelligheid. Zeker op koude winterdagen. Zowel een elektrisch als een hydrosysteem (met buizen) is mogelijk als vloerverwarming onder een laminaten vloerbedekking. Het hangt enkel van uw eigen voorkeur, keuzes en behoeftes af.

 

Waar op letten bij vloerverwarming onder laminaat.

Als u vloerverwarming onder een laminaten vloer wil installeren, moet in vergelijking met vloerverwarming en laminaat andere vloeren met een aantal zaken rekening worden gehouden voor en tijdens de installatie. Allereerst wordt vloerverwarming onder laminaat best als bij- en niet als hoofdverwarming gebruikt. Hout, en dus ook laminaat, heeft de eigenschap om zeer isolerend te zijn. Hout neemt slechts geleidelijk aan de warmte op waardoor het steeds een tijd duurt alvorens de warmte ook de eigenlijke bovenlaag van de vloer bereikt. Het is dus best om vloerverwarming onder laminaat te combineren met extra radiatoren als hoofdverwarming.

Daarnaast moet ervoor gezorgd worden dat tijdens het leggen van laminaat de vloerverwarming uistaat om schade aan het laminaat te voorkomen. Laminaat gaat bij te hoge en snelle temperatuursschommelingen krimpen of uitzetten met alle gevolgen vandien natuurlijk. Net zoals bij parket wordt door de installateur van laminaat vaak een sticker aangebracht die nagaat dat men niet te heet stookt voor het laminaat. Als er te heet wordt gestookt, vervalt de garantie.

Alles in mate is de leuze bij het gebruik van laminaat en/of parket. Laminaatleveranciers raden daarnaast ook aan om te kiezen voor een speciale ondervloer. Deze ondervloer is van een dampscherm voorzien dat moet afrekenen met de ongemakken van temperatuurs- en vochtigheidschommelingen.

Bij het aankopen van vloerverwarming voor laminaat net als bij het leveren van laminaat boven vloerverwarming,worden ook vaak specifieke leginstructies meegeleverd. Als laatste is het ook handig te weten dat een verwarmingssyteem dat tijdens de zomer ook kan koelen niet compatibel is met laminaat, parket of een andere houten vloerbedekking.

 

Zelf installeren.

De installatie van vloerverwarming onder laminaat is perfect zelf mogelijk. Mits het in acht nemen van eerder genoemde voorwaarden en aandachtspunten staat er niets het zelf installeren van vloerverwarming onder laminaat in de weg. Bekijk daarom onze webpagina hier waarop een duidelijk stappenplan en enkele handige tips vermeld zijn die u al op weg kunnen helpen met het installeren van vloerverwarming onder uw laminaten vloer.

 

De prijs van vloerverwarming onder laminaat.

De prijs van de installatie van vloerverwarming is afhankelijk van verschillende factoren waaronder de te verwarmen ruimte en de gekozen vloerverwarming. Voor een idee van de prijs kijkt u best eens naar onze prijsindicaties op onze webpagina of brengt u een bezoek aan een gespecialiseerde website of lokale handelaar om een offerte te laten opmaken die het best aansluit bij uw persoonlijke situatie. Meer info over de prijs vindt men hier.