Verklarende woordenlijst

Radiator verwarming

Een verwarmingselement dat meestal gemaakt wordt uit stalen of gietijzeren platen. Het verhit een ruimte doordat er verwarmd water doorheen loopt.

Zonneboiler

Een verwarmingsinstallatie waarmee er met behulp van zonlicht water wordt verwarmd. Een soort van verwarming op zonne-energie.

Elektrische vloerverwarming

De verwarming van de vloer door kabels, matten of folie die onder de vloer wordt aangebracht al dan niet verwarmd door elektriciteit of stromend verwarmd water.

Convector verwarming

Een verwarmingsapparatuur dat door middel van natuurlijke en gedwongen convectie de lucht in een ruimte verwarmt en circuleert.

Wandverwarming

Verwarming van de wand door het aanbrengen van folie, matten of kabels. De wand wordt verwarmd door water of elektriciteit. Hetzelfde principe als vloerverwarming.

Thermostaat

Een voor temperatuur gevoelig apparaat dat een contact of een klep kan besturen voor het regelen van de temperatuur in een bepaalde ruimte.

Luchtverwarmer

Een ruimteverwarmer die werkt door het opwarmen en ventileren van de lucht.

Pompschakelaar

Een schakelaar bestemd om een energie besparing te doen bij vloerverwarming. Volledig zelf in te stellen.

Koudeval

Het verschijnsel waarbij warme lucht afkoelt en naar beneden valt waardoor er een constant gevoel van tocht wordt waargenomen.

Convectorput

Een verwarmingselement wat niet in zicht komt maar in de vloer wordt gebouwd met roosters. Deze zuigt zuurstof op, verwarmt deze en blaast het weer uit.

Plafondverwarming

Verwarming die door middel van buizen, cassettes of stroken wordt aangebracht in het plafond om een ruimte te verwarmen.