Vloerverwarming badkamer

Er is niets leuker dan de dag aangenaam te beginnen als u in de badkamer staat en zeker op koude winterse dagen. Een vloerverwarming in de badkamer kan dan misschien wel zorgen voor deze extra energieboost om u doorheen de koude de dag te helpen.

 

Vloerverwarming in uw badkamer.

De meest voorkomende plaatsing van vloerverwarming vindt nog steeds plaats in de image badkamer. In de ruimte waar we het meest niet alleen blootsvoets maar ook bloot in rondlopen,zorgt dit voor een aangenaam gevoel. Vloerverwarming onder de badkamervloer vormt geen enkel probleem. Er moet enkel en alleen gekozen worden tussen een elektrische of een hydrosysteem (met buizen). Als die keuze is gemaakt staat niets de installatie van vloerverwarming in uw badkamer in de weg. Vloerverwarming in de badkamer kan ook onder quasi alle types van vloeren of u nu tegels heeft, een natuurstenen vloerbedekking of badkamertapijt. Geen enkel van deze materialen is niet geschikt voor vloerverwarming

 

Voordelen badkamer vloerverwarming.

Vloerverwarming in de badkamer heeft zo zijn algemene maar ook specifiek voor de badkamer voordelen. Het is daarom ook dat vaak allereerst voor een vloerverwarming in de badkamer wordt gekozen alvorens andere kamers te overwegen. Laten we deze eens even in detail bekijken:

   • Vloerverwarming in de badkamer zorgt voor een verlaagde energierekening. De badkamer is vaak, en zeker in de winter, een van de ruimtes die samen met de woonkamer het meest en het hardst verwarmd worden. Vloerverwarming in de badkamer kan dus een aanzienlijk kostprijsvermindering opleveren.
   • Vloerverwarming bespaart plaats. Vele mensen hebben slechts een kleine badkamer of hebben een tweede kleine badkamer waarin het plaatsen van een radiator veel ruimte zou kosten. Het plaatsen van vloerverwarming is dan de ideale oplossing.
   • Aangezien er in een badkamer ook vaak vloermatjes de vloer bedekken, biedt vloerverwarming ook hier een leuk extraatje. Door vloerverwarming wordt de vloer droog waardoor huisstofmijt geen kans meer maakt.
   • Een vloer houdt ook veel langer de warmte vast dan een klassieke radiator. Daar in een badkamer vaak op blote voeten wordt gelopen is dit een extra leuke eigenschap.
   • De vloer droogt door de verwarming ook vanzelf op. Een blijvende natte vloer in de badkamer is dus uit den boze.
   • En last but not least zorgt vloerverwarming ook nog eens voor een betere luchtkwaliteit in de badkamer. Door de opwarming van de vloer verlaagt immers het door lucht zwevend stof.

Zelf installeren.

Het is perfect mogelijk om de vloerverwarming van uw badkamer zelf te installeren. Zelf installeren bespaart op het uiteindelijke kostenplaatje. Aan te raden is misschien wel om even advies in te winnen bij een lokale handelaar om de juiste keuzes te maken qua materiaal en vloerverwarmingssyteem zelf. Met hun professionele ervaring kunnen zij u al enigszins op weg helpen en waar nodig sturen. Op onze website kan men ook enkele handige tips en een stappenplan terugvinden met betrekking tot het zelf aanleggen van vloerverwarming. Kijk voor meer info even hier.