Vloerverwarming prijs

Vooraleer ook daadwerkelijk aan het leggen van vloerverwarming te denken, of je het nu zelf gaat aanpakken of door een vakman laat doen, is het natuurlijk interessant om eens een kijkje te nemen naar wat zo’n vloerverwarmingssysteem nu eigenlijk gaat kosten.

Professionele installatie: kostprijs.

De prijs voor de installatie van een nieuw vloerverwarmingssysteem door een vakman is zeer moeilijk te bepalen. Hoewel de kostprijs afhankelijk is van een heel aantal factoren, zullen we toch proberen een idee te geven van de kostprijs. Maar laten we eerst even bekijken door wat de prijs zoal bepaald wordt.

Allereerst moet er bepaald worden wat voor type vloerverwarming er gaat genomen worden. Opteer je voor vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming? Een hoofdverwarming zal sowieso iets duurder uitdraaien dan een bijverwarming. Daarnaast is ook de te verwarmen oppervlakte van groot belang natuurlijk. Hoe groter de ruimte, hoe meer leidingen, hoe meer werkuren en logischerwijze hoe hoger de kostprijs. En als laatste speelt ook de soort ruimte die verwarmd moet worden een rol. De ene kamer vereist vaak een ander installatieproces dan de andere.

Onderstaand volgt toch een klein overzicht om een idee te geven van de prijzen. Dit zijn natuurlijk richtprijzen en geen standaard. Het best is nog steeds om bij uw lokale handelaar een offerte aan te vragen. De prijzen zijn inclusief alle montage, installatie en alle materiaal.

Hoofdverwarming

Oppervlakte

Prijs

15 m²

€ 1250

60 m²

€ 1950

90 m²

€ 2450

150 m²

€ 3500

Doe-het-zelf: kostprijs.

Zelf de installatie van de vloerverwarming op zich nemen, zal natuurlijk het kostenplaatje drukken. Wat u zelf doet, doet u meestal goedkoper. Vele bedrijven bieden installatiepakketten aan voor iedere oppervlakte en elke ruimte. Vaak gaan deze pakketten ook nog eens gepaard met het bijleveren van duidelijke instructies zodat u meteen zelf aan de slag kan. Daarenboven bieden verschillende van deze bedrijven ook nog eens de mogelijkheid om telefonisch hulp te vragen, zowel tijdens de week als in het weekend.

Om u een idee te geven. Een pakket voor 36m² bijverwarming of 18m² hoofdverwarming kost zo’n 445 euro. Naast het installatiepakket kan het ook nog zijn dat er een frees moet gehuurd worden. Het huren van een frees kan al vanaf +/- 80 euro per dag.
Voor installatietips en een duidelijk stappenplan dat u a iets verder kan helpen, kan u ook onze webpagina over de installatie van vloerverwarmingssystemen raadplegen. Meer info hier.

Tips.

Indien u nieuwschierig bent wat een vloerverwarming in uw geval kost, vraag dan eens vrijblijvend een offerte aan.